ADANA / KOZAN - Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu

Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu

Karacaoğlan Mahallesi Şehit Hüseyin Soydan Caddesi No30 KOZAN / ADANA
Vizyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek orta öğrenime hazırlamak; İmam Hatip liselerimiz başta olmak üzere bütün liselerimize en iyi derecelerle öğrenci kazandırabilmek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; Özellikle imam hatip liselerini tercih eden öğrenciler için İslâm dininin inançları ve esasları konusunda sağlam bir altyapı oluşturmak; Bu çerçevede ufku geniş, gerek ülke gerçekleri gerekse küresel sorunların farkında olan dini konularda gerekli donanıma sahip öğrenciler yetiştirme gayreti içindeyiz. Vazifemizin ağırlığının farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
Misyon
Yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan, tarihini tanıyan, tarihiyle barışık, bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, doğayı tahrip değil imar eden, problem değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe saygılı, kişilikli fertler yetiştirmektir gayretimiz.
07:50- 15:00
İl merkezine 65 km uzaklıktadır. İlçe merkez okuludur